Hľadáte inšpiráciu na super jahodový dezert?
Zabudnite na zdĺhavé recepty a skúste tento super-rýchly jahodový pohár.
Mascarpone krém, biela čokoláda a šťavnaté sladučké jahody sú presne to, čo potrebujeme počas teplého jarného dňa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete poháre ešte ozvláštniť, neváhajte a pripravte malé vylepšenie.
Ozdobte ich šľahačkou vyšľahnou spolu so strúhaným kokosom – je to skutočne vynikajúca sladká dobrota.
Potrebujeme:
25 dkg mascarpone
0,5 kg bielej čokolády
2-2,5 dl smotany na šľahanie
10 dkg práškového cukru
40 dkg jahôd
Voliteľné (na ešte lepšiu chuť):
Šľahačka
Strúhaný kokos
Postup:
Biela čokoláda sa roztopí cez vodnú paru.
Mascarpone zmiešajte s polovicou práškového cukru.
Pridajte bielu čokoládu.
Zo smotany vyšľaháme šľahačku.
Vmiešame do mascarpone-čokoládovej hmoty.
Polovicu jahôd roztlačte vidličkou.
Polovica jahôd sa zmieša so zvyšným práškovým cukrom.
Druhú polovicu jahôd nakrájajte napoly.
Navrstvite do pohára jahody.
Potom krém, jahody s cukrom a vrstvenie opakujte.
Uložte do chladničky.
Nakoniec môžeme ozdobiť ešte šľahačkou zmiešamou so strúhaným kokosom – je to naozaj výborné vylepšenie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)