Pripravte si doma vynikajúce jemné kuracie rezne so šalátom podľa nášho jednoduchého receptu.
Tento úžasný pokrm pripravujem doma na večeru takmer pravidelne, keďže ho všetci zbožňujú.
Fantastický recept z youtube kanála Готовлю Дома Готовлю Вкусно na jemné kuracie rezne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
9 kuracích stehien
soľ
mleté čierne korenie
provensálske bylinky
50 ml sójovej omáčky
300 g strúhanky
1 ČL mletej papriky
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
4 vajcia
00 g kukuričného škrobu
20 g masla
Na šalát:
1 cuketu
1 mrkvu
2 strúčiky cesnaku
1 ČL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
1 ČL sušeného kôpru
2 PL octu
3-4 PL rastlinného oleja
Postup:
Na začiatku odstránime z kuracích stehien kosti (kožu necháme).
Potom ich posypeme soľou, čiernym korením, provensálskymi bylinami a votrieme do mäsa.
Mäso naukladáme do sklenenej formy na pečenie a polejeme sójovou omáčkou.
Potom pridáme ďalšiu vrstvu mäsa a zalejeme omáčkou.
Nakoniec preložíme poslednou vrstvou mäsa.
Zalejeme omáčkou, prekryjeme vekom a vložíme na hodinu do chladničky.
Na tanier vysypeme strúhanku, pridáme mletú papriku, petržlenovú vňať a lyžicou premiešame.
Do veľkého taniera pridáme vajcia a rozšľaháme ich vidličkou.
V tanieri so škrobom obalíme kuracie stehno, potom ho namočíme do vajíčka a dôkladne obalíme v strúhanke.
Obalené mäso smažíme na panvici v horúcom oleji 1-2 minúty z každej strany.
Potom ich poukladáme vedľa seba na suchý plech, na vrch mäsa položíme plátok masla, prekryjeme papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.
Teraz si pripravíme šalát:
do hlbokého taniera pridáme nastrúhanú cuketu, mrkvu a cesnak.
Potom pridáme soľ, cukor, kôpor, ocot, olej.
Lyžicou dobre premiešame.
Tanier so šalátom prekryjeme fóliou a vložíme na 3-4 hodiny do chladničky.
Chrumkavé rezne servírujeme s lahodným šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: