Vynikajúci spôsob, ako si naložiť uhorky a pripraviť zásoby na celú zimu.
Sú veľmi chutné a táto metóda je naozaj veľmi jednoduchá.
Výsledok vás nadchne!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept z kanála Сытный дом poznám pod názvom „Studené Maďarské uhorky“.
Sú veľmi chrumkavé, jemne pikantné a chutné.
Potrebujeme:
uhorky nakladačky
chren
strúčiky cesnaku
bobkový list
feferónky (ak máte radi pikantné uhorky)
celé čierne korenie
nové korenie
kôpor
5 – 6 litrové plastové fľaše
voliteľné: chrenové listy
Na soľanku:
1 100 g soli na trojlitrovú fľašu
teplú vodu
Postup:
Uhorky si dajte do veľkej misy.
Zalejte studenou vodou.
Nechajte stáť 3 – 4 hodiny.
Následne uhorky dôkladne umyte, odrežte konce a pripravte si všetky ostatné suroviny.
Zoberte si plastovú fľašu, vložte do nej kôpor, pridajte koreniny podľa chuti.
Pridajte aj umyté a nastrihané chrenové listy – množstvo a zloženie je na vás, môžete si recept upraviť podľa chuti.
Koreň chrenu si očistíme, nastriháme a takisto vložíme do fľaše.
Ak chcete pridať feferónky, tiež ich nastrihajte na menšie kúsky.
Fľašu naplňte uhorkami, vložte cesnak, ktorý si tiež pokrájajte na menšie kúsky.
Keď je fľaša plná, navrch dajte ešte vetvičku kôpru, kúsok chrenového listu.
Fľašu uzavrite vrchnákom.
Teraz si pripravte nálev.
V miske zmiešajte soľ s teplou vodou.
Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
Následne naplňte fľaše po samý vrch studenou vodou.
Fľašu teraz uzavrite vrchnákom a utiahnite.
Skladujte na tmavom a chladnom mieste po dobu 1 mesiaca.
Uhorky sú chutné a chrumkavé.
Keď sa rozhodnete ich konzumovať, stačí odrezať vrchnú časť fľaše pre pohodlnejšie vyberanie uhoriek.
Dobrú chuť!
Video návod: