Pripravte rodine prekvapenie a potešte ich týmto vynikajúcim koláčom z vtáčieho mlieka.
Sladká dobrota, ktorú všetci milujú.
Pritom príprava je veľmi jednoduchá!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu mindmegette a budete nadšení.
Potrebujeme:
Na cesto:
8 bielkov
8 PL kryštálového cukru
1/2 balíčka prášku do pečiva
8 PL hladkej múky
Na vysypanie formy:
maslo
hladkú múku
Na krém:
8 dl mlieka
8 žĺtkov
1 balíček vanilkového pudingového prášku
2 PL hladkej múky
25 dkg margarínu
15 dkg práškového cukru
Na vrch:
3 dl šľahačkovej smotany
Postup:
Na cesto si vyšľaháme bielky do tuhej peny.
Počas pridávania cukru sneh neustále šľaháme.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a zapracujeme do hmoty.
Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Vlejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry na teplotu 180 °C .
Pečieme asi 20 minút, potom urobíme test špáradlom a vyberieme.
Po vychladnutí cesto vyberieme z formy.
Prekrojíme na polovicu.
Do hrnca si nalejeme 6 dl mlieka, pričom v 2 dl mlieka v samostatnej miske vymiešame žĺtky, pudingový prášok a múku.
Zapneme sporák, mlieko zohrejeme.
Následne primiešame zmes z misky.
Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
Potom doňho vmiešame margarín, ktorý sme si vymiešali s práškovým cukrom a dôkladne vypracujeme do hladka.
Upečené cesto si prekrojíme, na spodný plát natrieme polovicu krému.
Priklopíme druhým plátom upečeného cesta a na ten znovu natrieme krém.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku a pomocou lyžice ju navrstvíme v kôpkach na vrch koláča.
Dobrú chuť!