Táto zemiaková pochúťka môže mať mnoho podôb.
Môžete ju poznať aj pod názvami ako zemiaková baba, zemiakový koláč, haruľa, placka, či toč.
Táto verzia ponúka skvelý spôsob, ako spracovať zvyšky z chladničky.
Vyskúšajte a budete nadšení!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu smakosze.
Príprava je veľmi jednoduchá a potrebujete len zopár lacných, bežne dostupných surovín.
Preto vám nič nebráni v tom, aby ste si vychutnali tú skvelú chuť!
V nižšie uvedenom recepte sa používa klobása, ale môžete ju nahradiť inou údeninou alebo ju úplne vynechať.
Potrebujeme:
2 kg zemiakov
4 vajcia
50 g slaniny
150 g klobásy
4 cibule
5 strúčikov cesnaku
1 PL majoránu
2 PL kukuričného alebo zemiakového škrobu
soľ
čierne mleté korenie
rastlinný olej
Postup:
Začneme tým, že si slaninku nakrájame na malé kocky.
Roztopíme ju na suchej panvici.
Potom pridáme pokrájanú klobásku.
Opečieme.
Cibuľu a cesnak ošúpeme.
Nakrájame na kocky.
Do masti pridáme pokrájanú cibuľu.
Orestujeme ju.
Zemiaky ošúpeme.
Nastrúhame.
Potom z nich vytlačíme prebytočnú šťavu.
Primiešame do nich škrob, žĺtky.
Pridáme aj slaninu s cibuľou a klobásou, nakrájaný cesnak a korenie.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Jemne primiešame do cesta.
Plech na pečenie potrieme olejom a navrstvíme zemiakovú masu.
Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C asi na 1,5 hodiny.
Dobrú chuť!