Dobrý deň, chcem sa podeliť o recept na vynikajúcu krkovičku – šťavnatú a skutočne jemnú.
Tento recept mám odskúšaný už dlhé roky a nepoznám nikoho, komu by nechutil.
Recept je určený na dva kúsky krkovičky, ale doma robím minimálne 4 kusy, takže prísady je potrebné zdvojnásobiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite si pochutnáte.
Potrebujeme (na dve porcie):
2 hrubšie plátky krkovičky
Marináda:
80 ml 100% jablčného džúsu
lyžice dijonskej horčice (môžete dať lyžičku dijonskej a lyžičku celozrnnej horčice)
3-4 lyžice kvalitnej sójovej omáčky
1 cibuľa
lyžička mletého cesnaku
červená sladká paprika
1/2 lyžičky hnedého cukru
lyžička solamylu
štipka chilli
soľ
korenie
olej na opečenie
Postup:
Najskôr si pripravíme mäso – nakrájajte si to toľko plátkov mäsa, koľko budete potrebovať.
Nezabudnite potom ale upraviť aj množstvo prísad na marinádu.
Krkovičku umyjeme, osušíme a okraje narežeme.
Osolíme a okoreníme.
Cibuľu si nakrájame nadrobno.
Zmiešame marinádu, do ktorej mäso s cibuľou namočíme.
Necháme odležať najmenej dve hodiny, ideálne na 24 hodín.
Rozpálime olej.
Odkvapkané mäso od marinády sprudka opečieme z oboch strán.
Ľahko podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Hotové vytiahneme a zabalíme na pár minút do alobalu.
Medzitým vlejeme zvyšok marinády aj s cibuľou do výpeku a necháme restovať.
Pokiaľ omáčka zhustne veľa, zriedime vodou a dochutíme.
Príloha je vhodná dusená zelenina alebo rôzne upravené zemiaky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)