Tento dezert možno poznáte celkom inak – ako dezert do pohára, ale verte, že v tomto prevedení si ho zamilujete ešte viac!
Deti sa za ním idú zblázniť.
Vyskúšajte a potešte svoju rodinu touto chutnou maškrtou!
Recept bol inšpirovaný postupom z facebookovej stránky Tünde Szabó.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na základ:
8 bielkov
8 PL kryštálového cukru
8 PL hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
Na krém:
1 celé maslo
150 g práškového cukru
8 žĺtkov
5 PL hladkej múky
2 bal. vanilkového cukru
400 ml mlieka
Na vrch:
400 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače
voliteľné: kakao
formu s rozmerom 31 x 21 cm
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.
Ručne primiešame múku a prášok do pečiva (preosiate).
Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Maslo našľaháme s cukrom do peny.
Do hrnca si nalejeme 300 ml mlieka.
Dáme ho zahriať na plameň.
Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky, aj múku.
Následne vmiešame do mlieka na sporáku.
Uvaríme hustý puding.
Necháme vychladnúť.
Následne doň vmiešame našľahané maslo.
Na upečené cesto navrstvíme krém.
Na krém navrstvíme šľahačku.
Vrch môžeme posypať preosiatym kakaom.
Podávame vychladené.
Dobrú chuť!