U každého, kto tento dezert skúsil, zožal obrovské úspechy. Jednoduchá príprava, korpusy si pokojne môžete urobiť aj vopred a vydržia v chladničke aj niekoľko dní pred plnením.
Sú ideálne na akúkoľvek príležitosť!
Inšpiráciou na tieto krásne mini tortičky nám je pani Jana J.
Potrebujeme:
Množstvo = 12 kg
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na korpusy:
150 g bielkov
220 g kryštálového cukru
1 PL kukuričného škrobu
1 ČL vínneho octu

Na krém:
2 šľahačkové smotany 33%
práškový cukor podľa chuti
vanilková esencia
1 stužovač šľahačky
Postup:
Rúru si predhrejte na 150 °C.
Bielky vyšľahajte pri najvyššom stupni do peny. Za stáleho šľahania prisypávajte kryštálový cukor, až kým nevznikne tuhý a lesklý sneh.

Potom do snehu za stáleho šľahania prilejte lyžičku vínneho octu a prisypte lyžičku kukuričného škrobu.
Oboje krátko zašľahajte.
Škrob môžete z časti nahradiť kokosovým pudingom.
Sneh si preložte do väčšieho sáčku so zdobiacou špičkou.
Na papier na pečenie si nakreslite kolieska, aké veľké chcete mať pusinky a otočený papier nalepte pomocou malého množstva snehu na plech.
Následne nastriekajte kolieska na papier tak, aby v strede ostalo dosť miesta na krém.

Ak je to potrebné, malou lyžičkou ešte trochu zväčšite priestor v strede, aby bolo dosť miesta na krém.

Dajte do rúry predhriatej na 150 °C a potom ihneď stiahnite teplotu na 100 °C.
Pečte 60 minút (na základe skúseností treba pri niektorých rúrach čas pečenia predĺžiť o 15 – 20 minút).
Potom rúru vypnite a nechajte vysušiť do vychladnutia.
Po vychladnutí ich odlepte z papiera ešte predtým, ako ich budete plniť, aby bola s nimi ľahšia manipulácia.
Sú úžasne ľahučké a krehké.

Na náplň stačí vyšľahať dve šľahačkové smotany spolu s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom.
Môžete plniť aj krémom z mascarpone. Ideálne naplňte 1 – 2 hodiny pred podávaním.
Je potrebné skonzumovať do druhého dňa (čisté korpusy vydržia aj niekoľko dní).
Bohato ozdobte drobným ovocím alebo jahodami.
Prajeme dobrú chuť!
zdroj, titulná foto: youtube