Máme pre vás niekoľko úžasných inšpirácií ako naaranžovať obľúbené mäsové produkty ako sú saláma, šunka, klobása či slaninka a vytvoriť kreácie ako profesionálny food stylista.
Zvlášť úchvatná je dekoratérska finta s pohárom na víno a kolieskami salámy, s ktorou vytvoríte krásne a chutné ruže na slávnostný silvestrovský stôl doslova za minútku.
Ukážeme vám, ako na to!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Salámová ruža z pohára!
Naše studené pohostenie sme ukončili tvorbou salámových ruží pomocou pohára na víno alebo sekt.
Ide o fantastický zlepšovák, ktorý vám umožní vytvoriť krásnu chutnú dekoráciu za minútku.
Základom je zvoliť si kvalitnú salámu nakrájanú na tenké kolieska a pohár s priemerom podľa toho, akú veľkú chceme ružu mať.
Čím väčší priemer pohára, tým väčšia bude výsledná ruža.
Čo sme použili:
Suché salámy
Ďalej:
Poháre s rôznym priemerom (na víno a na sekt)
Postup:
Začneme s tým, že na okraj pohára ukladáme kolieska salámy tak, aby sa prekrývali.
Keď dokončíme prvú vrstvu, pokračujeme druhou vrstvou.
Týmto spôsobom vytvárame „okvetné lístky“ našej salámovej ruže.
Teraz stačí len pohár obrátiť a ružu opatrne zložiť z pohára.
Úžasný nápad, však?
Prvá ruža je pripravená!
Teraz si pripravíme ružu s menším priemerom, použijeme pohár na sekt.
Postupujeme rovnako, ako v prípade prvej ruže.
Obrátime a ružu opatrne zložíme.
Prvé dve ruže sú hotové.
Podľa odtieňa salámy a priemeru pohára môžete takýmto spôsobom vytvoriť pestrú salámovú kyticu ruží.
Výsledok – chutná a pestrá kytica:
Salámová roláda
Na začiatok sme si zvolili originálnu salámovú roládu, ktorá je perfektnou alternatívou k studeným obloženým chlebíčkom. Chutí aj vyzerá vynikajúco a jej príprava je prekvapivo jednoduchá.
Čo sme použili:
Šunka
Saláma
Smotanový syr ochutený nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou
Toastový chlieb
Postup:
Na fóliu uložíme kolieska salámy Toreador tak, aby sa čiastočne prekrývali.
Toastový chlieb zbavíme okrajov, uložíme tak, aby sa plátky čiastočne prekrývali a rozvaľkáme pomocou kuchynského valčeka.
Na kolieska salámy natrieme smotanový syr.
Rozotrieme a uložíme plát z toastového chlebíka.
Opäť natrieme tenkou vrstvou syra, uložíme plátky šunky a opäť natrieme smotanovým syrom.
Pevne zrolujeme pomocou fólie a odložíme do chladničky.
Asi po hodine vyberieme a jednoducho nakrájame na plátky.
Jednoduchá klobásová rolka
Poctivá klobása neodmysliteľne patrí k veľkonočným sviatkom.
My sme sa však rozhodli, že ju na náš slávnostný stôl naservírujeme v originálnom prevedení v podobe chutnej mäsovej mini-rolky.
Čo sme použili:
Klobása
Šunka
Voliteľné:
Plátkový syr
Smotanový syr
Postup:
Postup je veľmi jednoduchý. Klobásu jednoducho zabalíme so šunky, upevníme pomocou potravinárskej fólie a odložíme do chladničky.
Následne nakrájame na kolieska.
Ak chcete, aby rolka lepšie držala, plátok šunky môžete natrieť tenkou vrstvou smotanového syra. Ak chcete rolku ozvláštniť o novú chuť, môžete pridať napríklad plátkový syr.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)