Famózne bravčové mäso pripravené vo vlastnej šťave, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Môžete ho jesť na raňajky alebo na večeru, prípadne len tak, kedykoľvek na neho dostanete chuť.
Môže sa uchovávať v chladničke až 30 dní.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Fantastický recept z youtube kanála Moja kuhinja Tanja na bravčové mäso z pohára.
Potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka
1,5 kg bravčovej kotlety
50 g soli
2 ČL mletej červenej papriky
1/2 PL drvenej červenej papriky
1 ČL štipľavého korenia
čierne korenie
bobkový list
4 strúčiky cesnaku
Postup:
Na začiatku nakrájame mäso na väčšie kúsky, ktoré sa zmestia do zaváracieho pohára.
Teraz si pripravíme zmes korenia.
Do veľkej misy pridáme soľ (na 1 kg mäsa pripadá 20 g soli), mletú papriku a drvenú papriku.
Potom pridáme štipľavé korenie.
Všetko spolu dôkladne premiešame lyžicou.
Mäso poriadne obalíme v korení zo všetkých strán.
Necháme ho v mise.
Do každého pohára pridáme zopár zŕn čierneho korenia.
Vložíme mäso.
Potom do každého pohára vložíme bobkový list.
Pridáme aj prekrojený strúčik cesnaku.
Poháre uzavrieme vekom.
Na dno väčšieho hrnca dáme utierku, vložíme poháre.
Po okraj nalejeme vodu.
Hrniec preložíme na zapnutý sporák.
Keď voda zovrie, znížime teplotu a varíme 3 hodiny.
Po troch hodinách vyberieme poháre z hrnca, položíme ich na stôl.
Prekryjeme uterákom a necháme cez noc vychladnúť.
Mäso vyberieme z pohára, nakrájame a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: