Ak vám dezerty nič nehovoria a ste zarytý mäsožravec, určite nepohrdnete takýmto lahodným mäsovým koláčom.
Dobrota na všedný deň, aj na sviatky.
Vyskúšajte a určite si pochutnáte!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ho podľa tohto receptu z youtube kanála recetas de casa LM.
Potrebujeme:
tortovú formu s priemerom 22 cm
9 zemiakov
70 g hladkej múky
1 PL oregana
1 PL sušenej cibule
1 PL sušeného cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
250 g strúhaného syra (mozzarella)
200 g prosciutta
200 g varenej šunky
200 g slaniny
1 malú cibuľu
1 červenú papriku
1 zelenú papriku
2 vajcia
Postup:
Dno aj boky formy si vystelieme papierom na pečenie.
Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nastrúhané zemiaky dobre vyžmýkame, aby sme ich zbavili prebytočnej vody.
RADA: Vodu, ktorú sme odšťavili zo zemiakov, môžeme použiť na kvety – pozor, nesmiete však zemiaky soliť.
Nastrúhané zemiaky si preložíme do misky, pridáme hladkú múku, posypeme oreganom, sušenou cibuľou, aj sušeným cesnakom.
Teraz pridáme soľ a čierne mleté korenie.
Poslednou zložkou bude 250 g strúhaného syra.
Všetko spolu dobre premiešame a časť zemiakovej hmoty si odoberieme do menšej misky.
Do veľkej misy so zemiakmi pridáme na kocky pokrájanú varenú šunku, prosciutto, aj na kocky pokrájanú slaninu.
RADA:
Ak vám niektorá z týchto surovín nevyhovuje, môžete ju nahradiť iným mäsovým výrobkom podľa chuti.
Cibuľu si pokrájame nadrobno a takisto pridáme do misy s ostatnými surovinami.
Teraz si na malé kúsky nakrájame aj červenú a zelenú papriku, pridáme vajcia a všetko spolu dôkladne premiešame.
Takto pripravenú hmotu navrstvíme do formy a postláčame.
Teraz ešte navrch navrstvíme odobratú zemiakovú hmotu so syrom.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 °C asi 1 hodinu a 15 minút.
Počas tejto doby koláč kontrolujeme.
Po upečení ho opatrne vyberieme, odstránime z bokov papier na pečenie a nakrájame.
Dobrú chuť!
Video návod: