Pripravte si doma fantastické syrové pagáčiky podľa nášho jednoduchého receptu.
Moje deti tieto pagáčiky tak milujú, že už iné ani nepýtajú.
Úžasné syrové pagáčiky podľa receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na kvások:
25 g čerstvého droždia
2 PL hladkej múky
350 ml mlieka
1 ČL kryštálového cukru
Na cesto:
700 g hladkej múky
50 g masla
4 PL kyslej smotany
1 žĺtok
1 PL soli
kukuričný škrob
Na povrch:
100 g masla
400 g strúhaného syra
1 žĺtok
1 PL kyslej smotany
Postup:
Do misky nadrobíme droždie, pridáme teplé mlieko, múku, cukor.
Metličkou rozšľaháme.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.
V menšom hrnci roztopíme maslo.
Kvások prelejeme do väčšej misky, pridáme múku, žĺtok, kyslú smotanu, roztopené maslo (nesmie byť horúce), soľ a mixérom vymiesime na cesto.
Cesto prekryjeme utierkou.
Necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.
Tvrdú podložku posypeme škrobom a vyložíme cesto.
Cesto valčekom vyvaľkáme do tvaru veľkého obdĺžnika.
Potrieme ho zmäknutým maslom.
Potom posypeme syrom a jemne prejdeme valčekom.
Cesto preložíme na tretinu a potom na tretiny na seba (viď video).
Potom cesto prekryjeme utierkou.
Necháme ho kysnúť 30 minút na teplom mieste.
Cesto posypeme škrobom, rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme syrom a zopakujeme predchádzajúce kroky.
Potom cesto prekryjeme utierkou.
Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Cesto rozvaľkáme a pomocou kruhovej formičky povykrajujeme.
Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Do malej misky pridáme kyslej smotany, žĺtok a rozšľaháme metličkou.
Zmesou potrieme pagáčiky, posypeme syrom.
Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 190°C.
Chrumkavé pagáčiky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: