Vyskúšajte tento vynikajúci koláč z ovsených vločiek.
V kombinácii s jablkami, škoricou a čokoládovou polevou je jednoducho neodolateľný.
Zdravá pochúťka ako hrom!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ho podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Rodinné recepty.
Potrebujeme:
100 g ovsených vločiek
75 g hladkej múky (môžete použiť aj mandľovú alebo kokosovú)
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL škorice
1 g vanilky
70 ml rastlinného oleja
1 vajce
50 g umelého sladidla alebo cukru
2 jablká
hrsť vlašských orechov
1 ČL citrónovej šťavy
vlašské orechy alebo orechy podľa chuti
90 g čokolády
80 ml rastlinnej šľahačkovej smotany alebo bežnej šľahačkovej smotany
formu s priemerom 20 cm
Postup:
Do misky si nasypeme ovsené vločky, múku.
Pridáme aj kypriaci prášok do pečiva spolu so škoricou.
Následne pridáme vanilku.
V samostatnej miske si zmiešame vajce s rastlinným olejom.
Zmes vylejeme k suchým prísadám.
Nakoniec pridáme cukor.
Dobre premiešame.
Jablká si ošúpeme, odstránime jadrovníky.
Nakrájame na malé kúsky.
Potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou.
Zmiešame s ovsenou zmesou.
Vlašské orechy si nasekáme na menšie kúsky.
Pridáme do hmoty.
Dno formy si pokryjeme papierom na pečenie a jemne vymastíme olejom.
Potom navrstvíme do formy.
A vložíme do predhriatej rúry pri 180 °C na približne 20 minút.
Nalámanú čokoládu si vložíme do misky a roztopíme vo vodnom kúpeli.
Pridáme šľahačkovú smotanu.
Vymiešame kompaktnú polevu.
Upečený koláč polejeme čokoládovou polevou.
Odložíme do chladničky na 30 minút.
Hotovo.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU