Vynikajúci recept na krémový a svieži dezert, ktorý bude ozdobou každého slávnostného stola.
Recept sme našli na kanáli Prosty przepis.
Potrebujeme:
4 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálky práškového cukru
1 lyžica kakaa
½ šálky hladkej múky
½ šálky zemiakového škrobu
1 lyžička prášku do pečiva
Krém:
2 bal. smotanového pudingu
700 ml mlieka
2-3 lyžice kr. cukru
200 g masla
Šťavu z polovice citróna
Želatína:
2 bal. červenej želatíny v prášku
Voda
450 g mrazených ríbezlí
Krém:
500 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
½ práškový cukor
1 stužovač do šľahačky
Poleva:
50 g mliečnej čokolády
¼ šálky smotany na šľahanie
Voliteľné:
Strúhaná čokoláda
Forma:
24×24 cm
Na zavlaženie korpusu:
Čaj
Káva
Postup:
Korpus:
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.
Postupne vmiešame žĺtky.
Nakoniec vmiešame ručne všetky sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.
Navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
Korpus prerežeme na dva pláty.
Prvý plát vložíme do formy a polomocou lyžice polejeme čajom alebo kávou, aby dostatočne nasiakol.
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukorm a následne vmiešame do vychladnutého pudingu. Spolu dôkladne prešľaháme.
Pudingový krém navrstvíme na prvý plát cesta.
Želatínu urobíme klasicky podľa návodu na obale – necháme napučať a následne zahrievaním rozpustíme. Do horúcej zmesi pridáme aj ríbezle a dobre premiešame.
Nanesieme na pudingový krém.
Na želatínu uložíme druhý pltá cesta a opäť pokropíme čajom alebo kávou.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom, mascarpone a stužovačom.
Nanesieme na cesto a uhladíme.
Na plameni zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.
Polevou ozdobíme vrch dezertu a necháme dobre stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: