Špinavé a pripálené dno panvíc a hrncov vyzerá nevzhľadne.
Ak ich chcete efektívne vyčistiť, naučte sa tento návod.
Táto metóda je veľmi jednoduchá, takže vám nezaberie veľa času.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Veríme, že táto jednoduchá metóda z portálu haps bude pre vás užitočná.
Tajomstvo tkvie v soli a sóde bikarbóne.
Neverili by ste, aké skvelé výsledky môžete dosiahnuť vďaka týmto zložkám.
Potrebujeme:
soľ
sódu bikarbónu
saponát
papierové utierky
ocot
Postup:
Panvicu alebo dno pripáleného hrnca opláchnite.
Teraz posypte veľkým množstvom soli.
Potom rovnakom posypte aj sódou bikarbónou.
Následne polejte saponátom.
Prikryte útržkami papierových utierok.
Nakoniec všetko ešte zalejeme octom.
Po dlhšom čase, keď je špina dobre nasiaknutá, sa nečistoty jednoducho zotrú.
Týmto spôsobom som vyčistila aj veľmi znečistené – ba až čierne spodky na panviciach a hrncoch.
Je to úplne jendoduché a hlavne bez drhnutia.
Ďalšie metódy ako vyčistiť pripálenú mastnotu
Samozrejme, aby ste sa vyhli takýmto usadeným nečistotám a mastnote, treba panvice dôkladne vyčistiť po každej príprave jedla.
Je dôležité zbaviť sa mastnoty čo najskôr.
S každou ďalšou prípravou jedla sú nečistoty viac a viac pripálené.
Potrebujeme:
Potrebujeme iba 4 dostupné a lacné prísady:
2 l vody
3 PL sódy bikarbóny
3 PL pracieho mydla
1 PL kyseliny citrónovej
Postup:
Do veľkého hrnca si nalejeme 2 litre vody.
Necháme ju zovrieť.
Potom do nej nasypeme sódu bikarbónu a mydlové hobliny.
Vmiešame aj kyselinu citrónovú.
Všetko dôkladne premiešame.
Do tohto roztoku ponoríme pripálené panvice.
Zapneme sporák.
Varíme na miernom ohni 10 minút.
Potom nečistoty veľmi ľahko odstránime.
Každú panvicu na záver dôkladne opláchneme.
Ako vidíte, tento postup je veľmi jednoduchý a keď ho vyskúšate, zistíte, že je aj efektívny.
Vďaka tomuto spôsobu čistenia predĺžite životnosť svojich panvíc.
Môžete si tak na nich znovu pripravovať svoje obľúbené jedlá.
Veľa šťastia!