Recept na „holandský rezeň“ vymysleli kuchári v bývalom Československu.
Svoju prezývku pravdepodobne získal, pretože sa do mletého mäsa pridával strúhaný tvrdý syr.
Ako príloha sa hodia pretlačené zemiaky a ľadový šalát v sladko kyslom náleve.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Famózny recept z youtube kanála Recepty bez brepty na vynikajúce holandské rezne.
Potrebujeme:
1000 g bravčového bôčika
180 g goudy
15 g soli
mleté čierne korenie
15 g petržlenovej vňati
1 vajce
1 dcl mlieka
Na obalenie:
2 vajcia
1 dcl mlieka
hladkú múku
strúhanku
Na prílohu:
zemiaky
maslo
soľ
Na šalát:
ľadový šalát
soľ
ocot
cukor
mleté korenie
Na vyprážanie:
repkový olej
Postup:
Mäso nakrájame na hrubšie plátky a do misy ho pomelieme.
Do misky pridáme nastrúhanú goudu, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, mlieko.
Všetko spolu poriadne premiešame.
Mäsovú zmes po premiešaní vložíme na pol hodinu do chladničky.
Do taniera rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a metličkou premiešame.
V miske s vodou si namočíme ruky a z mäsovej hmoty vytvarujeme rezeň.
Rezeň položíme do taniera s múkou, obalíme ho.
Namočíme do vajíčka a obalíme v strúhanke.
Do hrnca na kocky nakrájame ošúpané zemiaky, pridáme soľ, po okraj zalejeme vodou.
Dáme variť.
Po uvarení pridáme na teplé zemiaky maslo.
Necháme ho roztopiť a zemiaky roztlačíme.
Ľadový šalát nakrájame na menšie kúsky.
Do misky pridáme vodu, soľ podľa chuti, ocot.
Lyžicou premiešame, pridáme cukor, korenie, vložíme šalát.
Všetko spolu zamiešame.
Do panvice nalejeme olej.
Vložíme rezne a z oboch strán ich smažíme do hneda.
Po vysmažení poukladáme rezne na tanier vystlaný servítkou.
Po vychladnutí rezne servírujeme so šalátom a zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
Video návod: