Ak neviete, čo variť počas pôstu, máme pre vás skvelý a pritom veľmi jednoduchý recept.
Takto pripravené sedliacke zemiaky sú veľmi chutné a vôbec k nim nechýba mäso.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept z portálu iladies si navyše môžete obmeniť podľa chuti.
Potrebujeme:
9 lyžíc rastlinného oleja
soľ
čierne mleté korenie
sladkú papriku
1 veľkú cibuľu
1 kg zemiakov
Ďalej:
sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Ako prvé si zemiaky uvaríme v šupke.
Potom vodu scedíme.
Necháme vychladnúť a ošúpeme.
Následne zemiaky nakrájame na kocky.
Cibuľu si ošúpeme.
Pokrájame nadrobno.
Na panvicu si nalejeme trochu oleja.
Cibuľu orestujeme do sklovita.
Potom pridáme korenie.
Rýchlo premiešame.
Hneď za tým vložíme na panvicu pokrájané zemiaky.
Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.
Opekáme tak, aby mali zemiaky chrumkavú kôrku.
Pred dopečením primiešame sladkú červenú papriku.
Hotovo.
Dobrú chuť!