Lahodne jemné kapustovo-zeleninové placky, aké ste ešte nejedli.
Odkedy som ich prvýkrát vyskúšal, tak ich pripravujem takmer pravidelne, pretože nám všetkým neskutočne zachutili.
Výnimočný recept z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ na fantastické kapustové placky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
300 ml mlieka
300 ml vody
1 PL kryštálového cukru
1 ČL soli
1 balenie sušeného droždia (10 g)
360 hladkej múky
500 g kapusty
2 mrkvy
1 zemiak
petržlenovú vňať
Postup:
Do väčšej misy pridáme vajcia a metličkou ich rozšľaháme.
Potom pridáme teplé mlieko, teplú vodu, cukor, soľ, droždie.
Premiešame.
Ďalej do zmesi pridáme múku, dôkladne premiešame.
Prekryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
Kapustu nakrájame, vložíme do misy, zalejeme po okraj horúcou vodou.
Prekryjeme pokrievkou a necháme 15 minút odstáť.
Do hlbšieho taniera na hrubo nastrúhame mrkvu a zemiak.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Vložíme ju do taniera.
Z kapusty dôkladne vytlačíme všetku vodu a pridáme ju do taniera.
Po nakysnutí cesto poriadne premiešame.
Odstránime všetky vzduchové bubliny.
Všetku zeleninu z taniera presypeme do cesta a všetko špachtľou premiešame.
Panvicu potrieme olejom, pridáme dve naberačky cesta.
Rozotrieme ho a smažíme na strednom ohni z oboch strán.
Keď je cesto suché potrieme ho olejom.
Otočíme a smažíme 3-4 minúty.
Hotové placky naukladáme na seba, necháme vychladnúť a môžeme ich servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: