Tento dezert doma voláme aj veterník XXL.
Vďaka tomuto jednoduchému receptu z youtube si pripravíte neuveriteľne chutný pudingový koláč.
Potrebujeme:
Na puding:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
vanilkový cukor
150 g cukru
70 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
Na cesto:
100 ml vody
100 ml mlieka
štipku soli
1 lyžičku cukru
80 g masla
120 g múky
3-4 vajcia (podľa veľkosti)
olúpané mandle
práškový cukor
Postup:
Do menšieho hrnca pridáme vajcia a rozšľaháme ich.
Za miešania postupne pridáme cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob a mlieko.
Zmes uvaríme dohusta na strednom ohni za stáleho miešania.
Puding vylejeme do väčšej misky.
Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme dobre vychladnúť.
Do hrnca pridáme vodu, mlieko, štipku soli, cukor, maslo a zohrievame, kým sa nerozpustí.
Potom pridáme múku, kým nám cesto nezhustne.
Za stáleho miešania varíme 1-2 minúty.
Potom cesto preložíme do misky, kde ho približne na 3 minúty necháme vychladnúť.
V ďalšej miske rozšľaháme vajcia.
Tie potom postupne vmiešame do cesta.
Na papier na pečenie si obkreslíme kruh o priemere 18 cm.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka.
Na kruhu na papieri ním navrstvíme 3 vrstvy na seba (viď video).
Zo zvyšku cesta sa dajú vytvoriť pusinky.
Cesto pomastíme zvyškom rozšľahaného vajíčka, posypeme lúpanými mandľami.
Dáme piecť pri 180°C na 30-40 minút.
Necháme ho mierne vychladnúť a rozrežeme vodorovne na polovicu.
Do väčšej misky pridáme maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote.
Mixérom ho rozšľaháme na penu.
Postupne za stáleho šľahania pridávame puding.
Výsledný krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Upečené cesto položíme do formy na koláč.
Postupne nanášame puding, na ktorý uložíme vrchnú časť cesta s mandľami.
Koláč necháme vychladiť v chladničke minimálne 3 hodiny,.
Potom ho posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU