Pripravte si doma jemný jablkový koláč, ktorý sa vám bude rozplývať v ústach.
Recept ma po vyskúšaní natoľko oslovil, že ho pripravujeme pri každej vhodnej príležitosti.
Jednoduchý a rýchly recept z portálu souspark na lahodný jablkový koláč.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 žĺtky
100 g kryštálového cukru
štipku soli
vanilín
380 g hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva
200 g masla
150 g kyslej smotany
Na náplň:
6 jabĺk
1 ČL škorice
1 ČL kryštálového cukru
6 bielkov
1 PL citrónovej šťavy
120 g kryštálového cukru
30 g kukuričného škrobu
Postup:
Do misky preosejeme múku so soľou a cukrom.
Potom nastrúhame maslo.
Všetko spolu premiešame.
Pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor podľa chuti, žĺtky, smotanu.
Vypracujeme mäkké cesto.
Cesto rozdelíme na 2 časti.
Jednu časť vložíme na 40 minút do mrazničky.
Do misky pridáme bielky, cukor a vyšľaháme.
Po častiach pridávame cukor.
Vyšľaháme hladkú a hustú hmotu.
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
Vložíme do nej cesto a vytvarujeme boky.
Poukladáme plátky jabĺk, posypeme cukrom a škoricou.
Na vrch nalejeme vyšľahanú bielkovú hmotu.
Zarovnáme.
Pridáme druhú časť cesta a rozotrieme.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme servírovať.
Dobrú chuť!