Ak si chcete pripraviť počas pôstu chutnú polievku bez mäsa a knedličky bez vajec, ponúkame vám skvelý recept.
Recept je veľmi jednoduchý a určite si ho zamilujete aj mimo pôstu.
Vyskúšajte a doprajte si túto výbornú zeleninovú polievku, ktorá zohreje žalúdok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Polievku si môžete pripraviť vďaka tomuto postupu z portálu iladies.
Potrebujeme:
1 malý koreň zeleru
1 paštrnák
2 mrkvy
2 cibule
petržlen
soľ
čierne mleté korenie
Na halušky:
4 PL detskej krupice
4 PL hladkej múky
trochu kukuričného alebo zemiakového škrobu
1 nadrobno pokrájanú cibuľu
soľ
čierne mleté korenie
trochu najemno nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Na prípravu polievky použijeme vysoký polievkový hrniec.
Všetku zeleninu nakrájame nadrobno, pridáme štipku soli, aj korenia.
Orestujeme na troche oleja.
Potom ju zalejeme asi 2 litrami vody.
Varíme 15 minút.
Medzitým si pripravíme kompozíciu na halušky:
V miske zmiešame múku, krupicu a škrob.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a vlažnú vodu.
Miešame, kým nevznikne homogénna zmes.
Tú necháme chvíľu postáť.
Po 15 minútach varenia polievky vytvarujeme z hmoty pomocou lyžičky halušky.
Halušky hádžeme do vriacej polievky.
Nerobíme ich príliš veľké, aby nezostali vo vnútri surové.
Halušky by sa mali v polievke variť asi 10 minút.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.
Dobrú chuť!