Vynikajúci a rýchly dezert, ktorým potešíte oslávencov, alebo si ho môžete dopriať lent ak – ako niečo chutné pod zub. Túto dobrotu zvládne pripraviť skutočne každý.
Potrebujeme:
150 g zmäknutého margarínu
2 šálky múky (1 šálka = 250 ml)
230-250 g kyslej smotany
Na krém:
1 plechovku karamelového Salka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g masla
Na polevu:
50 g mliečnej čokolády
Postup:
Zmäknutý margarín vymiešame s múkou a smotanou. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí. Každú časť rozvaľkáme do tvaru tenkého kruhového plátu približne rovnakej veľkosti. Pláty opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút.
Karamelové Salko zmiešame s rozpusteným maslom a túto zmes natrieme na každý plát torty. Vrchný plát polejeme rozpustenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk