Vynikajúci recept na večeru zo zemiakov a pár ďalších prísad.
Za pár minút máte na stole túto pochúťku.
Podľa priloženého videa ho zvládne rýchlo a pohodlne pripraviť každý.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Malé zemiaky (asi 65-75 g. Veľkosť malého vajíčka)
Cherry Paradajky
Paradajková omáčka
Mozzarella syr
Ďalej:
kukuričný škrob
Postup:
Paradajky nakrájame na plátky.
Zemiaky si dobre umyjeme, nešúpeme.
Zemiaky dáme do hrnca.
Zalejeme vodou a pridáme štipku soli.
Varíme, kým zemiaky nezmäknú (otestujeme vidličkou).
Zemiaky zalejeme a necháme dobre odkvapkať.
Pracovnú dosku posypeme kukuričným škrobom.
Zemiaky preložíme na dosku posypanú škrobom a roztlačíme.
Roztlačené zemiaky posypeme aj zvrchu kukuričným škrobom.
Panvicu s hrubším dnom potrieme olejom.
Necháme zahriať.
Roztlačené zemiaky preložíme na panvicu a necháme zapiecť dozlatista z jednej strany a obrátime.
Teraz zemiak potrieme paradajkovou omáčkou.
Uložíme plátky paradajok, posypeme strúhaným syrom.
Syr necháme rozpustiť.
Teraz sú zemiaky pripravené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návd: