Základom tohto nápaditého pokrmu s úžasnou chuťou sú obyčajné zemiaky. Nie sú však pripravené tradičným spôsobom – pečené na bežnom plechu alebo uvarené vo vode. Zemiaky sú spolu s ostatnými prísadami pečené vo forme na muffiny. Naučte sa tento skvelý tip, ako pripraviť a servírovať fantastickú prílohu, alebo chutnú večeru. Zemiakové veže nielen skvele vyzerajú, ale chutia skutočne úžasne!
Potrebujeme:
3 stredne veľké zemiaky
30 g najemno strúhaného syra (ideálne parmezánu)
1 lyžičku soli
1 lyžičku korenia
1 lyžicu horčice
2 strúčiky pretlačeného cesnaku
100 g strúhanej mozzrelly
6 plátkov šunky
Rozmarín a olivový olej
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme (nemusíme šúpať) a nakrájame na čo najtenšie plátky. Plátky zemiakov vložíme do väčšej misy, pridáme strúhaný parmezán, cesnak, horčicu, soľ, korenie a 50 ml olivového oleja. Premiešame.
Pripravíme si formu na muffiny. Do otvorov vložíme časť zemiakových plátkov, pokračujeme strúhanou mozzarellou, opäť plátkami zemiakov, šunkou, zemiakmi a nakoniec pridáme mozzarellu.
Na vrch uložíme vetvičku rozmarínu. Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 40 minút.
Podávame ako originálnu prílohu, alebo aj chutnú večeru.