Pripravte si doma osviežujúcu jahodovú tortu a potešte svojich najbližších.
Nielenže vyzerá vynikajúco, ale aj tak chutí.
Fantastický recept z youtube kanála Dolce arabe na jemnú jahodovú tortu z panvice.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g jahôd
20 g masla
1 PL kryštálového cukru
1 vajce
50 g kryštálového cukru
1 balenie vanilínu
50 ml rastlinného oleja
100 ml mlieka
150 g hladkej múky
8 g prášku do pečiva
Postup:
Na začiatku nakrájame jahody na tenšie plátky.
Na panvici roztopíme maslo.
Pridáme cukor a špachtľou miešame, kým sa neroztopí.
Na panvicu pridáme jahody, zamiešame.
5 minút podusíme.
Do väčšej misky pridáme vajce, cukor, vanilín.
Metličkou dôkladne rozmiešame.
Potom do zmesi pridáme olej, mlieko.
Premiešame, cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.
Metličkou vymiešame na riedke cesto.
Na jahody na panvici počas varenia nalejeme cesto.
Prekryjeme pokrievkou.
Varíme na miernom ohni 10-15 minút.
Podľa špajle zistíme, či je torta dostatočne upečená.
Potom ju obrátime.
Varíme ďalších 5-7 minút.
A lahodnú jahodovú pochúťku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: