Pani Alena Leskova ukázala recept na rýchly a veľmi chutný koláčik s orechovým cestom a jednoduchým krémom.
Ideálny na všedné dni aj na slávnostné príležitosti.
Potrebujeme:
1 šálka kryšt. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vanilkový cukor
1 vajce
1 šálku mlieka
1/2 šálky oleja
1 1/2 šálky polohrubej múky
1 šálku mletých orechov
1 prášok do pečiva
Krém:
600 ml mlieka
vanilkový cukor
5 pol.lyžíc kryšt.cukru
2 vanilkové pudingy alebo 2 zlaté klasy
200 g masla
prášk.cukor
1 lyžičku instatnej kávy
Postup:
Najskôr si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny.
Pridáme mlieko, olej a dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame sypké prísady – múku a prášok do pečiva.
Vmiešame aj orechy – vznikne nám jednodutné cesto.
Cesto nanesieme na plech na pečenie – vyložený papierom, alebo vymastený a múkou vysypaný.
V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme pečieme asi 25 minút – čas pečenia je len orientačný, každá rúra pečie inak a preto otestujte pripravenosť cesta špáradlom.
Kým sa pečie cesto, uvaríme krém:
V mlieku rozmiešame pudingové prášky, cukor a preložíme na plameň.
Uvaríme hustý puding – prikryjeme fóliou a necháme vychaldnúť.
Po vychladnutí vyšľaháme práškový cukor s maslom a prešľaháme s pudingom.
Vmiešame aj kávu, ktorá celý koláč krásne prevonia.
Krém natrieme na vychladnuté cesto.
Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)