Jednoduchý recept na kuracie stehná so smotanou: Lahodné jedlo, ktoré pripravíte na jednej panvici!

Vynikajúci recept na prvotriedne kuracie stehná!

Pripravte si doma nenáročný a rýchly recept na kuracie stehná s lahodnou omáčkou, ktoré sa pripravuje spolu na jednej panvici.

Mäso v skvelej omáčke vás milo prekvapí svojou vôňou a šťavnatou chuťou.

 

 

Neskutočne chutné kuracie stehná so smotanovou omáčkou podľa portálu retete-usoare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1300 g kuracích stehien (8 ks)

1 cibuľu

1 PL slnečnicového oleja

15 g masla

1-2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

Na omáčku:

150 g kyslej smotany

300 ml vody

soľ

mleté čierne korenie (podľa chuti)

1 PL hladkej múky

Postup:

Na začiatku umyjeme kuracie stehná a osušíme papierovými utierkami.

Rozohrejeme panvicu s trochou oleja a masla, potom na ňu preložíme stehná.

 

 

Stehná opečieme z oboch strán, kým pekne nezhnednú.

Potom ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na veľmi malé kocky.

Teraz si pripravíme omáčku: Vo väčšej miske zmiešame smotanu, čierne korenie, soľ a múku.

Potom zmes zalejeme horúcou vodou a rozšľaháme do hladka.

 

 

Nakrájanú cibuľu preložíme na opečené stehná, premiešame a smažíme niekoľko minút do sklovita.

Mäso okoreníme čiernym korením a keď cibuľa začne hnednúť, nalejeme na panvicu omáčku.

Privedieme do varu, potom znížime teplotu, panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme ďalších 20-25 minút.

Medzitým si nadrobno nakrájame petržlenovú vňať.

 

 

Keď je jedlo uvarené, pridáme vňať, pretlačený cesnak a všetko spolu zamiešame.

Mäso s omáčkou podávajte s vašou obľúbenou oblohou, skombinujte s uvarenou ryžou, prípadne so zemiakmi, kuskusom…

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes