Pripravte si doma nenáročný a rýchly recept na kuracie stehná s lahodnou omáčkou, ktoré sa pripravuje spolu na jednej panvici.
Mäso v skvelej omáčke vás milo prekvapí svojou vôňou a šťavnatou chuťou.
Neskutočne chutné kuracie stehná so smotanovou omáčkou podľa portálu retete-usoare.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1300 g kuracích stehien (8 ks)
1 cibuľu
1 PL slnečnicového oleja
15 g masla
1-2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
Na omáčku:
150 g kyslej smotany
300 ml vody
soľ
mleté čierne korenie (podľa chuti)
1 PL hladkej múky
Postup:
Na začiatku umyjeme kuracie stehná a osušíme papierovými utierkami.
Rozohrejeme panvicu s trochou oleja a masla, potom na ňu preložíme stehná.
Stehná opečieme z oboch strán, kým pekne nezhnednú.
Potom ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na veľmi malé kocky.
Teraz si pripravíme omáčku: Vo väčšej miske zmiešame smotanu, čierne korenie, soľ a múku.
Potom zmes zalejeme horúcou vodou a rozšľaháme do hladka.
Nakrájanú cibuľu preložíme na opečené stehná, premiešame a smažíme niekoľko minút do sklovita.
Mäso okoreníme čiernym korením a keď cibuľa začne hnednúť, nalejeme na panvicu omáčku.
Privedieme do varu, potom znížime teplotu, panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme ďalších 20-25 minút.
Medzitým si nadrobno nakrájame petržlenovú vňať.
Keď je jedlo uvarené, pridáme vňať, pretlačený cesnak a všetko spolu zamiešame.
Mäso s omáčkou podávajte s vašou obľúbenou oblohou, skombinujte s uvarenou ryžou, prípadne so zemiakmi, kuskusom…
Dobrú chuť!