Najjednoduchšie recepty sú vždy najchutnejšie.
Aj tento recept na lahodnú tortu je toho ďalším dôkazom.
Nenáročný a rýchly recept na najchutnejšiu tortu, akú ste kedy jedli.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Famózna torta podľa receptu z portálu souspark.
Potrebujeme:
1 balenie kondenzovaného mlieka
100 g masla
štipku soli
vanilín
2 vajcia
140 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
Na krém:
500 g kyslej smotany
práškový cukor
Na polevu:
horkú čokoládu
50 ml mlieka
Na ozdobenie:
mandľové lupienky
Postup:
V miske do hladka zmiešame kondenzované mlieko so zmäknutým maslom.
Zašľaháme vajíčka, pridáme soľ, vanilku.
Všetko spolu vymiešame ručne metličkou.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Dôkladne premiešame.
Zamiešame hladké a homogénne cesto.
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme 30-40 minút pri teplote 180°C.
Po dopečení necháme cesto vychladnúť.
Vodorovne ho nakrájame na plátky.
Do misky pridáme smotanu s cukrom.
Vyšľaháme na krém.
Na plátky cesta nanesieme krém, naukladáme ich na seba, potrieme boky a vrch.
V teplom mlieku roztopíme čokoládu.
Rozmiešame do hladka.
Ozdobíme vrch torty rôznymi vzormi a pruhmi.
Stred posypeme mandľami a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!