Zemiaky a vajíčka? Kiežby som tento recept vyskúšala skôr, výsledok je úžasný!

Takéto hranolky ste ešte nejedli, fantázia!

Pripravíme si neobvyklý recept, ktorý rozhodne osloví takmer každého.

 

 

Náš recept na domáce hranolky je rýchly, nenáročný na prípravu, ale hlavne mimoriadne chutný.

Vynikajúce domáce hranolky podľa nenáročného receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3-4 stredne veľké zemiaky

2 vajcia

1/2 ČL soli

1 ČL chilli prášku

1/2 ČL cesnakového prášku

1/2 ČL sušeného oregana

65 g univerzálnej múky

akýkoľvek olej na vysmážanie

Na omáčku:

 

 

1/2 šalotky

1 PL kapary

2 PL majonézy

1 PL kečupu

1 ČL sriracha chilli

mleté čierne korenie

pažítku (voliteľné)

Postup:

Na začiatku nakrájame ošúpané zemiaky na štvorcové plátky, vložíme ich do misy, zalejeme vodou a dobre umyjeme.

Po umytí ich dobre vysušíme utierkou alebo servírkou a vložíme ich naspäť do taniera.

 

 

Do misky so zemiakmi pridáme vajcia, soľ, cesnak v prášku, chilli, oregano, múku a rukami dôkladne premiešame.

Na panvicu nalejeme olej a hranolky smažíme 3-4 minúty na strednom/vysokom ohni.

 

 

Potom smažíme hranolky dohneda ďalších 10 minút na miernom ohni.

Teraz si pripravíme omáčku: nadrobno nasekáme šalotku, kaparu a vložíme ich do misky.

Potom pridáme majonézu, kečup, srirachu, čierne korenie a špachtľou všetko dobre premiešame.

Osmažené hranolky vyberieme z panvice a uložíme na servítkou vystlaný papier.

 

 

Nakoniec hranolky posypeme najemno nakrájanou pažítkou a s omáčkou môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes