Pripravíme si neobvyklý recept, ktorý rozhodne osloví takmer každého.
Náš recept na domáce hranolky je rýchly, nenáročný na prípravu, ale hlavne mimoriadne chutný.
Vynikajúce domáce hranolky podľa nenáročného receptu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3-4 stredne veľké zemiaky
2 vajcia
1/2 ČL soli
1 ČL chilli prášku
1/2 ČL cesnakového prášku
1/2 ČL sušeného oregana
65 g univerzálnej múky
akýkoľvek olej na vysmážanie
Na omáčku:
1/2 šalotky
1 PL kapary
2 PL majonézy
1 PL kečupu
1 ČL sriracha chilli
mleté čierne korenie
pažítku (voliteľné)
Postup:
Na začiatku nakrájame ošúpané zemiaky na štvorcové plátky, vložíme ich do misy, zalejeme vodou a dobre umyjeme.
Po umytí ich dobre vysušíme utierkou alebo servírkou a vložíme ich naspäť do taniera.
Do misky so zemiakmi pridáme vajcia, soľ, cesnak v prášku, chilli, oregano, múku a rukami dôkladne premiešame.
Na panvicu nalejeme olej a hranolky smažíme 3-4 minúty na strednom/vysokom ohni.
Potom smažíme hranolky dohneda ďalších 10 minút na miernom ohni.
Teraz si pripravíme omáčku: nadrobno nasekáme šalotku, kaparu a vložíme ich do misky.
Potom pridáme majonézu, kečup, srirachu, čierne korenie a špachtľou všetko dobre premiešame.
Osmažené hranolky vyberieme z panvice a uložíme na servítkou vystlaný papier.
Nakoniec hranolky posypeme najemno nakrájanou pažítkou a s omáčkou môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: