Úžasný plnkový koláčik podľa Janky Š.
Vďaka plnke je nielen krémový ale aj veľmi chutný a lahodný.
Potrebujeme:
400 g polohrubá múka
20 g droždie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL cukor
200 ml mlieko
1 štipka soľ
60 ml olej
Plnka maková
150 g mletý mak
100 ml mlieko
3 PL ríbezľový džem
podľa chuti cukor
Plnka tvarohová
250 g mäkký tvaroh
1 ks vanilínový cukor DrOetker
1 ks žĺtok
Plnka marhuľová
1 pohár marhuľový kompót
Postup:
Zo surovín pripravíme kysnuté cesto.
Cesto necháme asi 40 minút vykysnúť.
Medzitým si pripravíme plnky.
Marhule necháme na sitku odkvapkať.
Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom.
Kto má rád sladšie, pridá si cukor.
Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme.
Pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech, trochu vytlačíme okraje.
Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.
Plech použijeme väčší, aby nebolo cesto príliš vysoké.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)