Prekvapte svoji blízkych úžasnými zemiakovými pampúchmi „Smaženkami“, ktoré sa vám budú rozplývať v ústach.
Ak ich raz takto vyskúšate, tak ich už nebudete pripravovať podľa iného receptu.
Vynikajúce zemiakové pampúchy pripravené podľa receptu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 zemiaky (cca 300 g)
1 l vody
200 ml kefíru alebo jogurtu
1 vajce
1 zväzok mladej cibuľky
1/2 ČL soli
1 PL práškového cukru
1 ČL instantného droždia
400 – 450 g hladkej múky
Postup:
Zemiaky ošúpeme.
Ošúpané zemiaky vcelku vložíme do hrnca, zalejeme vodou.
Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
Cibuľku nakrájame na malé krúžky.
Do väčšej misy pridáme kefír, zemiaky a ručným mixérom rozšľaháme na kašu.
Do kaše pridáme vajce, soľ, nakrájanú cibuľku, droždie, cukor.
Všetko spolu dôkladne premiešame špachtľou.
Potom do zmesi pridáme múku, zamiešame a rukami vymiesime na cesto.
Cesto v mise prekryjeme fóliou a necháme 1 hodinu odstáť.
Na pomúčenú podložku položíme cesto a rozdelíme ho cca na 20 častí.
Z nakrájaného cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba na podložku.
Každé jedno cesto roztlačíme prstami na hrúbku 1 cm.
Pampúšiky vysmažíme na strednom ohni do hneda z oboch strán.
A slanú pochúťku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: