Tomuto receptu hovoríme „Falošná profiterolka“ je to rýchle, veľmi veľmi chutné a jednoduché.
Maškrta na víkend ako vyšitá.
Skvelý recept sme našli na youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
20 dlhých piškót
Na krém;
1 liter mlieka
pol pohára hl. múky
pol pohára kukuričného škrobu
Pohár kryštálového cukru
dva žĺtky
1 bal. šľahačky v prášku + pol pohára mlieka
Poleva:
Môžete použiť instantnú polevu
Ja som pripravila takto:
100 ml smotany na šľahanie
100 g čokolády
Na ozdobu:
čokoládové kúsky
Poznámka: 1 pohár = 200 ml
Postup:
Najskôr si pripravíme jednoduchý krém.
V mlieku rozmiešame cukor, škrob a múku.
Pridáme aj dva žĺtky a rozmiešame.
Teraz preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Krém prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí do krému pridáme práškovú šľahačku a mlieku.
Pomocou šľahača všetko vyšľaháme.
Teraz si piškóty nalámeme na kúsky a pridáme do krému.
Dobre premiešame.
Hmotu navrstvíme do misy.
Nakoniec si pripravíme polevu – môžete si pripraviť instantnú polevu zo sáčku, alebo jednoduchú a rýchlu polevu zo smotany a čokolády.
Smotanu dáme zohriať na plameň a pridáme nalámanú čokládu.
Necháme rozpustiť a polevu nalejeme na vrch dezertu.
Necháme dobre stuhnúť a vychladnúť.
Nakoniec posypeme čokoládou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: