Vynikajúce starodávne cesto na štrúdlu, ktoré robila už moja stará mama.
Cesto je jednoduché, rýchle a nám chutí ešte viac ako klasicka z lístkového cesta.
Určite skúste, je to výborný recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme – dávka je na 6 kusov:
60 dkg hladkej múky
Celá nastrúhaná kocka stuženého tuku
32 lyžíc svetlého piva (343ml)
Špetka soli
Plnka (podľa chuti):
Višne
Mak
Jablká
Tvaroh s hrozienkami
Orechy
Postup:
Hladkú múku preosejeme.
Na strúhadle strúhame ceru.
Strúhame ju tak, že vždy najprv namočíme do múky a následne strúhame.
Takto sa tuk lepšie zapracuje do múky.
Pridáme pivo a vypracujeme cesto.
Cesto necháme oddychovať kým si nachystáme suroviny na plnku.
Plnku zvolíme podľa vlastnej chuti.
U nás je to najčastejšie višňová s makom.
Višne vykôstkujeme, opláchneme a necháme odtiecť.
Cesto rozdelíme buď na 6 kusov.
Posypene cukrom,škoricou a vanilkovým cukrom.
Všetko podľa vlastnej chuti.
Pečieme na 200°C 20-30 minút.
Pre veľkých aj malých maškrtníkov môžme ešte posypať cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)