Ak sa vám už zunovali všetky jedlá z kuracích pŕs, ktoré si bežne doma pripravujete, vyskúšajte tento recept.
Obohatí váš jedálniček a obľúbi si ho celá rodina.
Mäsko je jemné a omáčka veľmi chutná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, tento recept z youtube je veľmi jednoduchý na prípravu a nezaberie veľa času.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
1 cibuľu
1 mrkvu
1 PL hladkej múky
2 PL paradajkového pretlaku
250 ml vody
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
2 PL rastlinného oleja
1 šálku ryže
2 šálky vody
2 strúčiky cesnaku
3 PL kyslej smotany
150 – 200 g brokolice
voliteľné: kôpor
Postup:
Kuracie prsia si prerežeme na tenšie pláty, prikryjeme ich potravinárskou fóliou, jemne ich naklepeme tĺčikom na mäso a potom ich narežeme na tenké pásiky.
Mrkvu si očistíme a nastrúham na hrubom strúhadle.
Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, rozohrejeme a naukladáme prúžky kuracích pŕs. Osmažíme ich na miernom ohni asi 3 – 5 minút.
Následne pridáme k mäsu nadrobno pokrájanú cibuľu a všetko zaprášime lyžicou hladkej múky.
Dobre premiešame a pridáme nastrúhanú mrkvu. Všetko spolu premiešame a opekáme za stáleho miešania.
V miske si rozmiešame paradajkový pretlak s 250 ml vody, dobre premiešame metličkou a vylejeme na panvicu s mäsom, cibuľou a mrkvou.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a potom 3 – 4 minútky všetko povaríme na miernom ohni.
Do čistého hrnca si nalejeme trochu rastlinného oleja, nasypeme ryžu a chvíľu opekáme. Potom zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým ryža nebude mäkká.
K mäsu pridáme prelisovaný cesnak, 3 lyžice kyslej smotany, dobre premiešame a povaríme ďalších 3 – 5 minút.
Do vriacej vody si nasypeme asi lyžičku soli a uvaríme v nej brokolicu – netreba ju dlho variť a stačí pár minút, kým nezmení farbu na výrazne zelenú. Následne ju scedíme a primiešame do ryže.
Kôpor si nasekáme nadrobno a môžeme ním posypať mäsko s ryžou, ktoré sme si spolu naservírovali na tanier.
Prajeme dobrú chuť!