Výborný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia: Ak sa vám už všetky recepty s kuracím mäsom zunovali, vyskúšajte tento nový!

Ak sa vám už zunovali všetky jedlá z kuracích pŕs, ktoré si bežne doma pripravujete, vyskúšajte tento recept. 

Obohatí váš jedálniček a obľúbi si ho celá rodina.

Mäsko je jemné a omáčka veľmi chutná. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Navyše, tento recept z youtube je veľmi jednoduchý na prípravu a nezaberie veľa času.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

1 cibuľu

1 mrkvu

1 PL hladkej múky

2 PL paradajkového pretlaku

250 ml vody

soľ

čierne mleté korenie

červenú mletú papriku

2 PL rastlinného oleja

1 šálku ryže

2 šálky vody

2 strúčiky cesnaku

3 PL kyslej smotany

150 – 200 g brokolice

voliteľné: kôpor

Postup:

Kuracie prsia si prerežeme na tenšie pláty, prikryjeme ich potravinárskou fóliou, jemne ich naklepeme tĺčikom na mäso a potom ich narežeme na tenké pásiky. 

Mrkvu si očistíme a nastrúham na hrubom strúhadle.

 

 

Na panvicu si nalejeme trochu rastlinného oleja, rozohrejeme a naukladáme prúžky kuracích pŕs. Osmažíme ich na miernom ohni asi 3 – 5 minút. 

Následne pridáme k mäsu nadrobno pokrájanú cibuľu a všetko zaprášime lyžicou hladkej múky. 

 

 

Dobre premiešame a pridáme nastrúhanú mrkvu. Všetko spolu premiešame a opekáme za stáleho miešania.

V miske si rozmiešame paradajkový pretlak s 250 ml vody, dobre premiešame metličkou a vylejeme na panvicu s mäsom, cibuľou a mrkvou.

 

 

Pridáme soľ, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku a potom 3 – 4 minútky všetko povaríme na miernom ohni. 

Do čistého hrnca si nalejeme trochu rastlinného oleja, nasypeme ryžu a chvíľu opekáme. Potom zalejeme vodou, osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme, kým ryža nebude mäkká. 

 

 

K mäsu pridáme prelisovaný cesnak, 3 lyžice kyslej smotany, dobre premiešame a povaríme ďalších 3 – 5 minút. 

Do vriacej vody si nasypeme asi lyžičku soli a uvaríme v nej brokolicu – netreba ju dlho variť a stačí pár minút, kým nezmení farbu na výrazne zelenú. Následne ju scedíme a primiešame do ryže. 

 

 

Kôpor si nasekáme nadrobno a môžeme ním posypať mäsko s ryžou, ktoré sme si spolu naservírovali na tanier.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes