Ak vás nečakane prepadne neplánovaná návšteva a nemáte im čo ponúknuť, tak máme pre vás ideálny tip na recept.
Lahodné slimáky plnené jablkom, džemom, ríbezľami a arašidmi, ktorých príprava vám nezaberie veľa času a určite sa za ne dočkáte zaslúženej pochvaly.
Recept z youtube na úžasné plnené slimáky.
Potrebujeme:
1 balenie lístkového cesta (500 g)
1 jablko
1 misku broskyňového džemu (50 g )
1/2 misky ríbezlí (25 g)
1/2 misky arašidov (25 g )
Na potretie a dochutenie:
1 žĺtok
1 PL mlieka
sušené ríbezle (môžete použiť hrozienka alebo sušené brusnice)
Postup:
Najprv ošúpeme jablko.
Nakrájame ho na malé kúsky a vložíme na tanier.
Plátky lístkového cesta na tenko rozvaľkáme na pomúčenej podložke.
Na plát cesta nanesieme lyžičkou broskyňový džem.
Nasypeme sušené ríbezle, arašidy a pridáme jablko.
Potom cesto na výšku zahneme približne v tretine, aby sme prekryli ingrediencie.
Zrolujeme a zatočíme.
Stočíme do slimáka (postupujte podľa videa).
Tak isto postupujeme aj pri ostatných kusoch cesta.
Slimáky uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom.
Zmes rozotrieme na vrch cesta.
Potom naukladáme sušené ríbezle.
Slimáky dáme piecť do predhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180°C.
Do hneda upečené jemné slimáky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: