Pri výnimočnej príležitosti v našej rodine som vyskúšala tento recept a zúčastnení boli výsledkom tak ohúrení, že mi zanechali len prázdne taniere.
Šťavnatá krkovička v kombinácia so zapekanými zemiakmi vám vystrelí chuťové bunky až na obežnú dráhu.
Nevšedne pripravená krkovička podľa receptu z portálu retete-usoare.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
bravčovú kotletu (alebo krkovičku)
soľ a obľúbené korenie podľa chuti
2 cibule
kus slaniny
slnečnicový rastlinný olej
1 ČL mletej papriky
1 veľký strúčik cesnaku
kapustu
Na zemiaky:
8 zemiakov
soľ, mleté čierne korenie a mletú papriku (podľa chuti)
1 cibuľu
kus slaniny
Postup:
Do mäsa narežeme zárezy, do ktorých budeme plniť ingrediencie.
Dochutíme ho soľou, korením a dobre ho vmasírujeme rukami.
Cibuľu nakrájame na krúžky a do každého zárezu v mäse vložíme dva krúžky cibule.
Z nakrájanej slaniny na plátky odstránime kožu a do každého zárezu vložíme jeden plátok.
Formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej mäso.
V malej miske zmiešame olej, papriku, najemno nastrúhaný cesnak a zmesou potrieme mäso.
Kapustu nahrubo nakrájame, vyplníme ňou priestor okolo mäsa a pokvapkáme trochou rastlinného oleja.
Mäso prikryjeme papierom na pečenie a potom alobalom.
Mäso pečieme v predhriatej rúre 60 minút pri teplote 200°C.
Plech vyberieme, odstránime alobal a papier na pečenie a takto dáme piecť ešte na 20 minút pri rovnakej teplote.
Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vložíme do misy a dochutíme soľou, korením a paprikou podľa chuti.
Pridáme trochu rastlinného oleja a dobre premiešame.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky.
Sklenenú formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
Vezmeme zemiak, pridáme naň plátok cibule s plátkom slaniny, potom opäť zemiak a prepichneme špáradlom.
To isté urobíme aj so zvyškom zemiakov, vložíme ich do formy, prekryjeme papierom na pečenie.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 40-45 minút pri teplote 180°C.
Formu vyberieme, odstránime papier na pečenie a zemiaky pečieme ešte 10 minút pri rovnakej teplote.
Šťavnaté mäso so zemiakmi a kapustou môžeme servírovať.
Dobrú chuť!