Aby boli vaše bravčovérezne vždy šťavnaté a jemné, musíte sa držať niekoľkých zásadných pravidiel.
Ak chcete dosiahnuť, aby boli bravčové rezne jemné a šťavnaté, najlepšie je mäso namočiť do špeciálnej zmesi, ktorá sa pripravuje z dvoch ingrediencií – mlieka a cesnaku.
Vynikajúci recept z portálu newsy.gotujmy na obľúbené bravčové kotlety.
Potrebujeme:
500 g bravčového karé
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 ml mlieka
2 strúčiky cesnaku
250 g hladkej múky
150 g strúhanky
1 vajce
kokosový olej na vyprážanie
soľ
korenie
Postup:
Mäso opláchneme pod tečúcou vodou.
Rozdelíme ho na 6 rovnakých rezňov, prikryjeme ich potravinovou fóliou.
Vyklepeme tĺčikom.
Cesnak ošúpeme a nakrájame na malé plátky.
Cesnak poukladáme na rezne a navrstvíme ich na seba (medzi každou kotletou by malo byť niekoľko plátkov cesnaku).
Všetko zalejeme mliekom, dochutíme soľou, korením a dáme na noc do chladničky.
Tento krok je obzvlášť dôležitý – práve on zabezpečí, že mäso bude jemné, vláčne a zachová si šťavnatosť.
Možno budete prekvapení, ale túto fintu používajú v kuchyni aj profesionálni šéfkuchári.
Dokonca, zaberá to aj na tuhšie druhy mäsa, aj na hovädzie mäso.
Ak nemáte čas, nechate v marináde určite aspoň na hodinu, aj za tento krátky čas bude rozdiel skutočne znateľný!
Na druhý deň vyberieme kotlety z mliečnej marinády a osušíme ich papierovou vreckovkou.
Pripravíme si tri hlbšie taniere.
Do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajíčko a do ďalšieho strúhanku.
Rezne namáčame v jednotlivých tanieroch v rovnakom poradí.
Na panvici rozohrejeme olej a poukladáme bravčové rezne.
Smažíme ich na strednom ohni z každej strany asi 4 minúty.
Po vybratí z panvice rezne položíme na papierovú servítku, aby sa vpil prebytočný olej.
A lahodné rezne môžeme servírovať.
Dobrú chuť!