Pripravte si toto pečené bravčové koleno v perfektnej marináde s kyslou kapustou na Silvestrovský stôl a oblížete si všetkých 10 prstov!
Tento recept si určite zamilujete!
Potrebujeme:
1,5 kg bravčového kolena
3 bobkové listy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 klinčekov
2 cibule
petržlenovú vňať
2 mrkvy
1 ČL soli
čili papričku
500 ml svetlého piva
údený bravčový bôčik
500 – 600 g kyslej kapusty
2 strúčiky cesnaku
čierne mleté korenie
1 PL celozrnnej horčice
1 PL medu
rascu podľa chuti
200 ml svetlého piva
voliteľné: borievky, aníz podľa chuti
Na marinádu:
1 ČL dijonskej horčice
1 PL medu
1 PL sójovej omáčky
1 ČL olivového oleja
Postup:
Bravčové koleno si vložíme do hrnca, pridáme bobkový list, borievky, klinčeky, ošúpanú cibuľu, stonky petržlenu a aníz.
Potom vložíme ošúpanú, na menšie kusy nakrájanú mrkvu, osolíme, pridáme čili.
Všetko zalejeme 500 ml piva.
Nakoniec ešte dolejeme vodu, aby bol hrniec plný.
Dáme na sporák na mierny ohrev, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 2 hodiny.
Medzitým si nakrájame údený bôčik (alebo slaninu).
Na rozohriatu panvicu s olejom si dáme orestovať nadrobno nakrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom.
Kyslú kapusty zbavíme prebytočnej vody a navrstvíme ju na orestovanú cibuľu spolu s pokrájaným bôčikom.
Okoreníme, pridáme rascu a podlejeme 200 ml piva.
Pridáme horčicu, med, dobre premiešame a dusíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút.
Uvarené koleno vyberieme z hrnca, uložíme ho na tanier a narežeme po povrchu.
V miske si pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, 1 lyžice medu, 1 lyžičky dijonskej horčice a lyžičky olivového oleja.
Udusenú kapustu navrstvíme na plech, na ňu položíme koleno a natrieme ho pripravenou marinádou.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 220 °C a pečieme asi 20 – 25 minút.
Po 10 minútach pečenia potrieme ešte zvyškom marinády a dopečieme.
Hotovo.
Môžeme nakrájať a servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEONÁVOD