Ľahučký krémový dezert podľa legendárneho receptu mojej babičky.
Výnimočne jemný dezert, ktorý sa vám rozplynie v ústach, jeden kúsok sa vám rozhodne bude máliť.
Úžasná nadýchaná krémová torta s mandľami podľa receptu z portálu youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
100 g cukru
50 ml rastlinného oleja
50 ml mlieka
150 g múky
8 g prášku do pečiva
nastrúhaná citrónová kôra
Na krém:
400 ml mlieka
1 žĺtok
70 g cukru
2 PL kukuričného škrobu
1 PL múky
citrónovú kôru
20 g masla
Na ozdobenie:
sušené mandle
práškový cukor
Postup:
Do väčšej misy pridáme vajcia, cukor.
Spolu mixérom šľaháme 3-4 minúty.
Ďalej za šľahania pridávame olej a mlieko.
Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, nastrúhame citrónovú kôru.
Všetko spolu šľaháme, kým nevznikne riedke cesto.
Tortovú formu dôkladne potrieme olejom, nanesieme trochu múky a nalejeme cesto.
Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.
Do hrnca pridáme mlieko, žĺtok, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, múku.
Všetko spolu rozšľaháme metličkou.
Zmes dáme variť a miešame dovtedy, kým nezhustne na krém, potom pridáme maslo a zmiešame, kým sa neroztopí.
Upečené cesto vyberieme z formy, nanesieme na neho krém pomocou cukrárskeho vrecka (prípadne mikroténového vrecka).
Rozotrieme po celej ploche.
Na vrch krému nasypeme nasekané mandle, práškový cukor a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: