Vynikajúce domáce chrumkáče zo zemiakov, ktoré tromfnú aj klasické zemiakové hranolky.
Deti ich zbožňujú a je jedno, či ich pripravíte na slano, alebo na sladko.
Výsledok je zakaždým fantastický a navyše aj rýchlo pripravený.
Najlepší dezert, ktorý môžete skúsiť .
A na celú túto parádu vám stačia len 4 prísady.
Potrebujeme:
– Zemiaky 400 g
– kukuričný škrob 3 lyžice
– prášok do pečiva 1 lyžička
– kr. cukor 3 lyžice
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na drobnejšie kúsky.
Teraz dáme zemiaky do vody.
Privedieme do varu.
Varíme asi 15 minút.
Alebo varíme podľa varného typu zemiakov tak, aby boli mäkké.
Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme.
Pridáme kukuričný škrob.
Pridáme aj prášok do pečiva.
Vďaka tomuto malému triku bude výsledok veľa chrumkavejší.
Teraz pridáme cukor – ak chcete menej sladké, prípadne slané zemiakové chrumkáče, uberte cukor a pridajte soľ.
Teraz vymiešame jednotné cesto.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko.
Cesto nakrájame na výsledné tvary – kosoštvorce.
Teraz si na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.
Tvary vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
Podávame s obľúbenou omáčkou, alebo aj len samé.
Tieto chrumkáče sú výborné na sladko aj na slano.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: