Takto pečiem mäsko vždy na sviatky, keď čakáme na obed rodinu.
Mäsko je šťavnaté, veľmi chutné a viete ho naozaj rýchlo pripraviť.
Inšpiráciu na toto skvelé jedlo som našla na youtube.
Potrebujeme:
Bravčové mäso 1,5 kg
Zemiaky 1-2 ks
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Rastlinný olej 2 polievkové lyžice
Soľ 1/2 lyžičky
Paprika 1/2 lyžičky
Cibuľa 1 ks
Suché červené víno 50 ml
Ďalej (na potretie mäsa):
Rastlinný olej 3 lyžice
Soľ 1 lyžička
Čierne korenie 1 lyžička
Paprika 1 lyžička
Talianske bylinky 1 lyžička
Šalát:
Kapusta 600 g
Mrkva 1 ks
Soľ 1 lyžička
Cukor 1 polievková lyžica
Paprika 1 lyžička
Kurkuma 1 lyžička
Čierne korenie 1/2 lyžičky
Cesnak 2-3 strúčiky
Olivový olej
Vínny ocot 1 lyžica
Postup:
Pripravíme si mäso.
Urobíme v ňom hlboké zárezy – mäso celkom neprerežeme.
Očistíme si a nakrájame zemiaky.
Očistíme a nakrájame cibuľu – rovnako ako zemiaky na polkolieska.
Vložíme do misky, polejeme olejom a pridáme aj soľ a papriku.
Zamiešame.
Pripravíme si zapekaciu misu.
Na dno uložíme cibuľu.
Na cibuľu uložíme mäso.
Do zárezov uložíme zemiaky.
Teraz mäso aj so zemiakmi prelejeme vínom.
Do misky si nalejeme olej. Pridáme soľ, papriku, talianske bylinky a premiešame.
Natrieme na mäso.
Pečieme 80 minút pri 180 ° C zakryté.
Odstránime kryt a pečieme 20 minút pri 200 C.
Nakoniec spravíme šalát.
Kapustu nakrájame.
Osolíme a dobre premiešame.
Mrkvu očistíme, nastrúhame a pridáme ku kapuste.
Necháme odpočívať 30 minút.
Potom vytlačíme šťavu rukami šťavu a preložíme do inej misky.
Pridáme zvyšné prísady, premiešame a máme hotovo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)