Ak patríte k milovníkom šalátov, dnes si prídete na svoje.
Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledný kurací šalát je výnimočne chutný.
Skvelá chuť surovín je doplnená a dokonalý mix korenín a byliniek, takže je to naozaj skutočné potešenie pre chuťové poháriky.
Nechajte sa aj vy inšpirovať týmto vynikajúcim receptom z youtube.
Potrebujeme:
Na základ šalátu:
450 g kuracích pŕs
1 ČL soli
1 ČL cesnakového prášku
1 ČL zmesi stredomorských byliniek
1/2 ČL čierneho mletého korenia
2 ČL mletej sladkej papriky
4 PL olivového oleja
400 g cestovín
120 g cibule
šťavu z polovice citróna
15 g petržlenu
5 – 6 cherry rajčín
5 – 6 listov zeleného šalátu
rastlinný olej
2 ČL strúhaného parmezánu
Na dresing:
230 g bieleho jogurtu
1 PL worcesterskej omáčky
1 a 1/2 ČL octu
2 ČL kryštálového cukru
2 ČL soli
1/2 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL cesnakového prášku
3 ČL olivového oleja
1/2 ČL oregana
1/2 ČL tymianu
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.
Vložíme do misy a posypeme soľou, cesnakovým práškom, bylinkami, korením, červenou mletou paprikou a zalejeme 2 lyžicami olivového oleja.
Mäso dobre premiešame a necháme marinovať 30 minút.
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente.
Scedíme vodu a polejeme ich 2 lyžicami olivového oleja.
Necháme vychladnúť.
Cibuľu si pokrájame nadrobno, jablká si ošúpeme, nakrájame a polejeme citrónovou šťavou.
Teraz si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať, pokrájame si cherry paradajky, aj listy šalátu.
Do misky si nalejeme jogurt, worcesterskú omáčku, ocot, pridáme 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, pol lyžičky korenia, cesnakový prášok, 3 lyžičky olivového oleja, pol lyžičky oregana, pol lyžičky tymianu a dobre premiešame metličkou.
Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a pridáme marinované kuracie mäsko.
Znížime teplotu na stredný ohrev a opekáme za občasného miešania asi 6 – 7 minút.
Necháme 10 minút vychladnúť.
Do väčšej misy si preložíme cestoviny, pridáme kúsky jabĺk, nadrobno pokrájanú cibuľu, petržlenovú vňať a všetko zalejeme pripraveným jogurtovým dresingom.
Pridáme šalát, paradajky a nakoniec primiešame ešte opečené kuracie kúsky.
Hotový šalát posypeme strúhaným parmezánom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!