Výnimočný krém, ktorý premení vaše dezerty na diela ako z cukrárne!
Výborne sa s ním pracuje a je aj veľmi chutný.
Tento recept si odložte, určite ho nebudete pripravovať len raz!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tomuto postupu z youtube zvládnete prípravu tohto legendárneho krému aj vy.
Potrebujeme:
450 ml mlieka
2 vanilkové struky alebo vanilkovú esenciu
4 žĺtky
90 g kryštálového cukru
45 g kukuričného škrobu
40 g masla
8 g želatíny
Na šľahačku:
40 cl 30% smotany na šľahanie
3 PL práškového cukru (voliteľná položka)
Postup:
Do hrnca s mliekom dáme vylúhovať vanilkové struky a potom položíme na sporák a necháme zohriať.
Do misky so žĺtkami pridáme cukor a intenzívne metličkou vyšľaháme.
Potom do zmesi pridáme kukuričný škrob a všetko spolu premiešame.
Mlieko odstavíme, vyberieme vanilkové struky a za stáleho miešania nalejeme do vajíčkovej zmesi.
Rozšľahanú zmes nalejeme späť do hrnca, dáme variť na strednom ohreve a miešame, kým hmota nezhustne.
Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme zmäknuté maslo, želatínu a dobre miešame, aby sa správne zapracovali, kým je krém horúci.
Krém prelejeme do sklenenej formy a rovnomerne rozotrieme po celej ploche, prekryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky.
Šľahačkovú smotanu nalejeme do nádoby a za postupného zvyšovania otáčok šľaháme, kým nám nevznikne šľahačka.
Stuhnutý krém, ktorý sme vybrali z chladničky, vyšľaháme ručným mixérom, aby bol hladký a bez hrudiek.
Potom pridáme 3 lyžičky šľahačky a miešame.
Z takto pripraveného krému pridáme 2 lyžičky do nádoby so šľahačkou a zamiešame.
Takto postupne cca na štyrikrát pridáme a zamiešame aj zvyšok krému.
Dobrú chuť!
Video návod: