Fantastická roláda s čokoládovým krémom a nesmierne ľahučkým a jednoduchým cestom.
Ak máte radi špeciálne dezerty, ktoré ale zvládnete rýchlo pripraviť, tento recept si určite zapíšte.
Recept mám od vyhlásenej profíčky – cukrárky Anny Stanekovej, ktorá sa profesionálnemu pečeniu venuje už viac ako 40 rokov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
4 ks vajce
80 g kryštálový cukor
80 g hladká múka
1 lyžička vanilková esencia
40 ml olej
40 ml voda
1 lyžička mletá škorica
30 g kakao
1 lyžička prášok do pečiva
Krém:
60 g čokoláda
250 ml smotana na šľahanie
70 g práškový cukor
Na polevu:
Čokoládu
Trochu tuku
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a odložíme bokom.
Žĺtky krátko našľaháme do peny.
Pridáme vanilkovú esenciu, pridáme vodu a olej.
Teraz vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
Na záver už len vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Pripravené cesto navrstvíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie.
Cesto pekne rozotrieme a upečieme.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
Po upečení stiahneme papier a s novým papierom zrolujeme.
Necháme vychladnúť.
Čokoládu s asi 4 lyžicami smotany ohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí ju primiešame do vyšľahanej šľahačky s cukrom a spojíme.
Nanesieme na cesto a zrolujeme.
Nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Nakoniec môžeme ešte roládu ozdobiť podľa svojich predstáv.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)