Večera pre celú rodinu z jedného plechu. Vyskúšajte lahodný cuketový koláč, ktorý vás skvele zasýti a môžete si ho dopriať bez výčitiek svedomia. Navyše tento recept môžete obmieňať podla svojej chuti a aktuálnej nálady. Nech už vyskúšate akúkoľvek variantu, výsledok bude vždy skvelý!
Potrebujeme:
2 ks väčšej cukety
2 a 1/2 šálky hladkej múky (alebo podľa veľkosti cukiet)
3 vajcia
1 paradajku
100 g strúhaného syru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Zelené bylinky najemno nasekané (kôpor, petržlenová vňať,…)
Postup:
Cuketu nastrúhame a necháme 10 minút odpočívať. Potom odstránime prebytočnú tekutinu.
Paradajku nakrájame na tenké kolieska.
K strúhanej cukete pridáme vajíčka, soľ, múku a najemno nasekané bylinky. Dôkladne premiešame.
Pripravíme si klasickú tortovú formu s odnímateľným dnom, ktorú vystelieme papierom na pečenie tak, aby siahal čo najvyššie po bokoch formy. Dno formy posypeme strúhankou.
Cuketové cesto vlejeme do formy a uhladíme. Na vrch uložíme kolieska paradajok a posypeme strúhaným syrom.
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Mriežku na pečenie uložíme v rúre čo najnižšie, pretože práve to je najlepšie miesto na pečenie nášho slaného koláča.
Pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri teplote 200 stupňov. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 15 minút vo vnútri „dôjsť“.
Koláč podávame teplý, výborne však chutí aj na studeno.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk