Pripravte si tento voňavý kávový koláčik so smotanovým krémom a vlašskými orechmi podľa receptu z youtube.
Potrebujeme:
100 ml kefíru
3 PL instantnej kávy (10 g)
2 vajcia
200 g kryštálového cukru
100 ml rastlinného oleja
1 ČL sódy bikarbóny
1 PL octu
180 g hladkej múky
Na krém:
2 PL kyslej smotany
2 PL kryštálového cukru
50 g vlašských orechov
Postup:
Do misy si nalejeme kefír, pridáme instantnú kávu a metličkou dobre rozmiešame.
Miešame asi 5 minút, kým sa káva úplne nerozpustí.
Do samostatnej misy si rozklepneme 2 vajcia.
K vajíčkam nasypeme cukor a ručným šľahačom šľaháme asi 4 – 5 minút do peny.
Následne zašľaháme olej a potom aj kávu s kefírom.
Nakoniec zapracujeme múku a potom aj sódu bikarbónu s octom.
Formu s priemerom 22 cm si vymastíme maslom, vysypeme múkou a vylejeme do nej pripravené kávové cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút.
Po upečení urobíme test špajdľou a keď je cesto dobre upečené, koláč vyberieme.
Koláč si vyberieme z formy a položíme na podnos.
Zo smotany a cukru si pomocou metličky v miske vymiešame krém.
Smotanový krém nanesieme na koláč, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!