Beriem Kefír a Kávu: Nový nápad na geniálny dezert, o ktorom každý hovorí!

Rozvoniava až k susedom a chutí skvele!

Pripravte si tento voňavý kávový koláčik so smotanovým krémom a vlašskými orechmi podľa receptu z youtube.

 

 

Potrebujeme:

100 ml kefíru

3 PL instantnej kávy (10 g)

2 vajcia

200 g kryštálového cukru

100 ml rastlinného oleja

1 ČL sódy bikarbóny

1 PL octu

180 g hladkej múky

Na krém:

2 PL kyslej smotany

2 PL kryštálového cukru

50 g vlašských orechov

Postup:

Do misy si nalejeme kefír, pridáme instantnú kávu a metličkou dobre rozmiešame.

 

 

Miešame asi 5 minút, kým sa káva úplne nerozpustí.

Do samostatnej misy si rozklepneme 2 vajcia. 

 

 

K vajíčkam nasypeme cukor a ručným šľahačom šľaháme asi 4 – 5 minút do peny. 

Následne zašľaháme olej a potom aj kávu s kefírom. 

Nakoniec zapracujeme múku a potom aj sódu bikarbónu s octom. 

Formu s priemerom 22 cm si vymastíme maslom, vysypeme múkou a vylejeme do nej pripravené kávové cesto. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 – 30 minút. 

 

 

Po upečení urobíme test špajdľou a keď je cesto dobre upečené, koláč vyberieme. 

Koláč si vyberieme z formy a položíme na podnos.

Zo smotany a cukru si pomocou metličky v miske vymiešame krém.

 

 

Smotanový krém nanesieme na koláč, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes