Tento chutný recept z youtube na oslave všetkým vyrazil dych.
Vyskúšajte si tento lahodný dezert pripraviť aj vy a vďaka nemu budete hviezdou každej oslavy!
Potrebujeme:
Na cesto:
3 vajcia
štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g kryštálového cukru
200 ml mlieka
200 ml rastlinného oleja
250 g hladkej múky
12 g prášku do pečiva
5 ml vanilkovej esencie
Na čokoládový krém:
200 ml šľahačkovej smotany
100 g práškového cukru
250 g jemného tvarohu
5 ml vanilkovej esencie
100 g čokolády
Na vanilkový krém:
400 ml šľahačkovej smotany
3 PL kondenzovaného mlieka
5 g vanilkového cukru
Na posypanie:
Omrvinky z cesta
kakao
Postup:
Do misy si rozbijeme 3 vajcia, pridáme štipku soli.
Vyšľaháme spolu s cukrom do peny.
Potom nalejeme mlieko a zašľaháme spolu s olejom.
Nakoniec zapracujeme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a nalejeme vanilkovú esenciu.
Premiešame a kompaktnú hmotu vylejeme do formy s rozmerom 20 x 30 cm.
Tú si ešte predtým potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 30 minút.
Medzitým si pripravíme čokoládový krém.
V miske si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom na hustú šľahačku.
Primiešame tvaroh, vanilkovú esenciu a čokoládu, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.
Vymiešame dohladka.
Po upečení vyberieme cesto z rúry, preklopíme ho na dosku, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Teraz si pripravíme druhý, vanilkový krém.
Do misky si nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme 3 lyžice kondenzovaného mlieka, nasypeme vanilkový cukor a vyšľaháme hustý krém.
Na upečenom korpuse odrežeme boky, aj vrch a rozmixujeme si ich mixérom na omrvinky (použijeme ich na konečné posypanie).
Korpus si vložíme do formy, nanesieme naň čokoládový krém a odložíme na 30 minút do chladničky.
Potom ho vyberieme, rovnomerne rozotrieme aj vanilkový krém, celý vrch posypeme omrvinkami a môžeme nakrájať.
Prajeme dobrú chuť!
Video postup nájdete TU