Vynikajúci recept na bravčové karé vcelku, ktoré nikdy nie je vysušené a chutí skutočne fantasticky.
Mäso sa pečie vcelku a namiesto krájania na plátky sa len nakrojí.
Ak chcete, môžete okrem uvedených prísad pridať aj šunku, slaninku alebo klobásu.
Výborný recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
bravčové karé – 1 kg
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
plátkový syr – 150 g
cibuľa – 1 kus
nakladané uhorky – 10 kusov
majonéza – 3 polievkové lyžice
horčičné semienka – 1 lyžička
Soľ
Korenie
Majoránka
Ďalej:
Alobal
Veľkosť podnosu 20 x 12 cm
Postup:
Bravčové mäso vcelku si očistíme od väčších blaniek.
Bravčové karé si ostrým nožom na povrchu narežeme tak, aby nám vznikli v rovnomernej vzdialenosti od seba drážky.
Celé mäso osolíme, okoreníme, posypeme majoránkou (voliteľné).
Majonézu si zmiešame s horčicovým semienkom.
Natrieme vnútro zárezov.
Teraz si zárezy naplníme aj ostatnými prísadami.
Uhorky nakrájame na kolieska.
Syr na plátky.
Aj cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.
Striedavo vrstvíme všetky prísady do zárezov.
Preložíme na pekáč a prikryjeme alobalom.
Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 180 ° C/50 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: