Ak ste dostali chuť na jablkový koláč v trochu zdravšej verzii, máte šťastie.
Tento ovsený koláč s jablkami z portálu sovkusom je veľmi chutný a môžete si ho upraviť tak, aby ste si ho mohli dopriať bez výčitiek!
Potrebujeme:
120 g masla
160 g kryštálového cukru
štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g špaldovej múky
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
4 jablká
160 g trstinového cukru alebo medu
3 vajcia
150 g ovsených vločiek
1 ČL škorice
1 citrón
Postup:
Zmäknuté maslo si vyšľaháme s cukrom a soľou.
Šľaháme po dubu asi 5 minút.
Po jednom pridávame vajcia.
Pokračujeme v šľahaní, kým nevznikne biela nadýchaná hmota.
Do preosiatej múky pridáme aj ovsené vločky.
Zapracujeme aj kypriaci prášok a škoricu.
Teraz v niekoľkých krokoch spojíme suché zložky s vyšľahanou maslovou hmotou.
Malo by vzniknúť mäkké kompaktné cesto.
Jablká si ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou, aby jablká nezmäkli.
Do cesta pridáme postrúhanú citrónovú kôru, aj pokrájané jablká.
Formu si vymastíme maslom a navrstvíme do nej pripravené cesto.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 – 50 minút.
Predtým, ako cesto vytiahneme z rúry ho skontrolujeme pomocou špáradla.
Teraz už len nakrájame a servírujeme.
Prajeme dobrú chuť!