Klasický výborný obed – bravčové mäsko na hubách so smotanovou omáčkou. Ako prílohu môžete zvoliť ryžu, prípadne zemiakovú kašu.
Namiesto bravčového mäsa môžete zvoliť hovädzie mäso, prípadne aj kuracie prsia alebo horné stehná.
Ja som ako prílohu zvolila obyčajné cestoviny a všetci doma si pochutnali.
Potrebujeme:
Bravčové mäso (karé, stehno, krkovička)
Ako alternatívu môžete zvoliť aj kuracie mäso – odporúčame horné stehná alebo prsia s kožou
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej
Cibuľa
Soľ
Korenie čierne mleté
Drvená rasca
Vegeta (odporúčam domácu)
Dušené alebo mrazené huby
voda/vývar
Masox
Slanina
Smotana na varenie:
Príloha:
Ryža
Zemiaky
Cestoviny
Knedľa
Postup:
Gramáž surovín nie je uvedená zámerne – každý varí podľa počtu hostí.
Mäso si nakrájame na plátky.
Ochutíme soľou a koreninami.
Na panvici rozpustíme masť alebo olej.
Cibuľu si nakrájame najemno a pridáme na panvicu.
Na opečenú cibuľku pridáme osolené a okorenené mäso, necháme zatiahnuť.
Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie, vegetu.
Huby si prevaríme vo vedľajšom hrnci, sušené huby si namočíme.
K mäsu prilejeme vodu, masox, huby s vývarom.
Pridáme aj na kocky nakrájanú slaninu a pod pokrievkou dusíme domäkka.
Až je mäso mäkké, tak ho vyberieme, omáčku zahustíme, prevaríme.
Vypneme plameň a pridáme smotanu.
Potom pridáme späť mäso a zľahka povaríme.
Hotovo, môžeme podávať.
Zvoľte prílohu podľa chuti.
Ja som pripravila len uvarenú cestovinu a bolo to výborné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)